11 Eylül 2013 Çarşamba

Ellie Goulding - Rock'n Coke 2013

  Türkiye'nin en büyük açık hava müzik etkinliği Rock'n Coke 2013 6-7-8 Eylül tarihlerinde Hezarfen Havaalanında gerçekleşti. Birbirinden yetenekli grup ve sanatçıların konser verdiği etkinliğe ilgi büyüktü. Bu sanatçılardan biri de Ellie Goulding'di.



  İngiltere'de doğan Ellie Goulding, Elton John'un 'Your Song' şarkısını yorumlayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk albümü Lights ile çok olumlu eleştiriler alan 26 yaşındaki şarkıcı, ikinci albümü Halcyon ile de beğeni topladı. Ve bence Rock'n Coke'a teşekkür etmeliyiz. Çünkü onun sayesinde Ellie gibi bir yıldız Türkiye'den geçmiş oldu.





  Ellie'nin konseri 9 Eylül 00.30'da Coca-Cola Zero sahnesinde 'Don't Say a Word' adlı şarkısı ile başladı. Ses sisteminin kısık olması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşansa da Ellie enerjisi ile tüm kalabalığı coşturmayı başardı. Konserine Animal, Starry Eyed ve Without Your Love şarkıları ile devam eden sanatçı sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Bazı şarkılarında eline bagetini aldı ve şarkılarına davulu ile eşlik etti. Şarkı aralarında su ve birasını yudumlayan Ellie, izleyiciler ile konuşarak cana yakınlığı ile de alkış topladı.

  Bence Ellie Goulding İngiltere'nin müzik piyasasına kazandırdığı en büyük yeteneklerden biri olmaya aday. Elektronik müziği soprano vokali ile birleştiren yıldız, kendine özgü bir yol çizdi ve bu yolda sağlam adımlarla yürümeye devam ediyor. Daha ilk albümünü yayınlamadan önce 2010 yılında BBC Sound ve Eleştirmenlerin Seçimi Brit ödüllerini evine götüren Ellie dikkatimi ilk o zaman çekmişti. Ve 2010'dan beri de onun şarkılarına olan tutkum giderek arttı. Son albümü Halcyon'u yeni türler denemek isteyen herkese tavsiye ederim. Ellie, Elton John'un yanında Rihanna'nın Only Girl şarkısını, Justin Timberlake'in Mirrors'ını da kendi tarzında yorumlamıştır. Son albümünden Burn ve Figure 8 'i özellikle dinlemenizi tavsiye ederim.(Burn onun İngiltere listelerinde 3 hafta 1. sırada yer alan ilk şarkısıdır.)

Burn:  Ellie Goulding-Burn
Figure 8: Ellie Goulding-Figure 8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder